A csoportkörben a Csurgói KK

2013.12.05 17:38

Újabb sporttörténelmi sikert aratott a Csurgói KK kézilabdacsapata, amelynek fennállása során először sikerült kiharcolnia az EHF-Kupa csoportkörébe jutást. Ez úgy még nagyobb szó, hogy a gárda most először indulhatott nemzetközi kupában. Ezt a magyar bajnokságban tavaly elért - szintén hatalmas siker – 3. helyének köszönhette.

Csapatunk az első selejtező kör kihagyása után a spanyol BM Aragón együttesét kapta a sorsoláson. A másik magyar résztvevő a Tatabánya csapata volt, aki svéd ellenféllel küzdhetett a továbbjutásért. A csurgói játékosok jó játékkal rukkoltak elő az oda-visszavágós selejtező hazai mérkőzésén. Ugyan a félidőben már 5 góllal is vezettünk, a találkozó végére 3-ra olvadt a különbség (30-27). Mindenki csak tippelgetett, vajon Spanyolországban elég lesz-e ez az előny. A csurgói szurkolók örömére elégnek bizonyult, hiszen a visszavágón a fiúk talán még egy lapáttal rátéve az előző mérkőzéshez képest, szintén 3 góllal bizonyultak jobbnak (25-28). A Tatabánya csapatának sajnos nem sikerült ugyanezt a bravúrt végrehajtani, így eggyel kevesebb magyar gárda folytathatta.

A 3.kör sorsolását együttesünk nem kiemeltként várta. Ebbe a selejtező körbe kapcsolódott be a Pick Szeged csapata is, akik a BL-selejtezőn „véreztek” el. A Csurgói KK végül a török Besiktas JK gárdáját kapta ellenfélül, míg a szegediek a portugál Benficát.

Csapatunk első mérkőzését idegenben, Isztambulban játszhatta. A törökök az első félidőt még 1-el megnyerték, azonban a végére sikerült a magunk javára fordítani az eredményt, így 29-31-es győzelemnek örülhettünk. A hazai mérkőzésen minden csurgói szimpatizáns a továbbjutás reményében biztatta az együttesünket. A nagy számú nézősereg „akarata” pedig érvényesült is. Játékosaink kirobbanó formában kézilabdáztak, már az elején tudatosították ellenfelükkel, hogy keresni valójuk sincs itt Csurgón. A félidőben megszerzett 9 gólos előnyt a végéig is sikerült megtartani, a végeredmény 34-25 lett. A Csurgói KK csapata így magabiztosan jutott az EHF-Kupában a legjobb 16 csapat közé, szintén úgy, mint a másik magyar résztvevő, a Szeged gárdája.

A csoportkör sorsolása 4 kalap alapján történt, ahol együttesünket az utolsó kalapba helyezték. A mai napon megrendezett sorsolás után az is eldőlt, hogy klubunk a német TSV Hannover-Burgdorf, a spanyol Reale Ademar Leon, ill., a svéd Lugi HF csapataival mérkőzhet a továbbiakban. A csoportból az első két helyezett együttes folytathatja a harcot a végső győzelemért. A csoportmérkőzésekre a tavaszi szezon folyamán kerül majd sor.

 

A Csurgói KK játékosainak, vezetőinek és segítőinek ezúton is gratulálunk!

 

Hajrá Csurgó!

 

Fotó: Szabados Árpád