Az elitben a fiataljaink

2013.12.05 19:19

A NB I-es bajnokság őszi szezonjának végéhez közeledve mind a junior, mind az ifjúsági csapatunk előkelő pozíciót foglal el a bajnokságában. Juniorjaink a tabella 4. helyén, míg ifistáink a 3. helyen tanyáznak jelenleg.

Junior gárdánk 14 mérkőzésén 10 győzelmet, 1 döntetlent és 3 vereséget könyvelhetett el ezidáig. Fiataljainkat a Balatonfüred, a Veszprém és a Pler Budapest együttesei előzik meg. A gólkülönbségünk 125, ami 492 dobott és a 367 kapott gólból jön ki. A csapat házi góllövőlistáját Bojan Radenovic vezeti 66 góllal, ami az összesített tabellán a 4. helyre elég. A legjobb tízben még Kovacsics Ferenc található, neki 59 gólja van.

Ifjúsági csapatunk dobogós helyezését 16 mérkőzés elteltével tudhatja magáénak. Ezek között 13 győzelmet, 1 döntetlent és 2 vereséget találhatunk. Csapatunknál csak a Tatabánya és a Pick Szeged ifjai bizonyulnak jobbnak. Gárdánk főleg a góllövésben jeleskedik, hiszen a 594 dobott gólja a legtöbb a bajnokságban. A kapott gólok száma 477, így jön ki a 117-es gólkülönbség. A csapat legjobb gólszerzője Tóth Károly Attila 84 találattal. Ezzel a bajnokság gólvadászai között a 8. helyet foglalja el.

Mindkét fiatal csapatunk munkáját Bencze József irányítja. Reméljük a tavalyi évhez képest is hasonló sikerekben lesz részük csapatainknak.

 

Hajrá Csurgó!

Fotó: Szabados Árpád