Egy nap a családért

2013.05.13 17:43

 

2013. május 12-én került sor a Családi Nap elnevezésű rendezvényre, Csurgón. Az előzetesen kijelölt helyszínen, a Jézus Szíve Templomkertben a rossz időjárás miatt sajnos nem lehetett megtartani az eseményt. Ehelyett a Csurgói Sportcsarnokban vehetett részt a család „apraja-nagyja” a színes programokon.

A Családi Nap 10 órakor egy rövid megnyitóval kezdődött. Ezután az érdeklődők a „Kincsem a családom” című tanúságtételt hallgathatták Balogh András és Bea nagykanizsai házaspár előadásában a Jézus Szíve Templomban. A családokért tartott ünnepi szentmisére is itt került sor.

A Csurgói Sportcsarnokban a gyerekek versenypályán próbálhatták ki ügyességüket, sok játékkal játszhattak. 13:30-kor Fehérvári József Zenei Egyesülete nyitotta a fellépők sorát a rendezvényen. Majd A pórul járt farkas című mesejátékot tekinthették meg a kilátogatók. A csúnya királyfi és a szép királykisasszony bábelőadás is színvonalas műsornak bizonyult. Ezután a Palinta Társulat koncertje, az Állattár következett a sorban. A SWANS Balett és Tánciskola szereplői a csurgói kisiskolások és óvodások is képviseltették magukat az eseményen. A gyerekek nagy öröméra a bohóc műsor sem maradhatott el. Ezek után következett a Néptáncház előadása. A rendezvény zárásaként a Magyar Hangok elnevezésű programot élvezhették az érdeklődők, a Nagyváthy János Középiskola diákjainak előadásában.

Kísérő programként a légvárat és az arcfestést is kipróbálhatták a jelenlévők. A csarnok előtt kürtöskalács, vattacukor és popcorn is kapható volt.