Egy nap autó nélkül

2013.09.25 18:31

Szeptember 22-én vasárnap került sor az Európai Autómentes Napra városunkban is. Az esemény színhelyéül a Csokonai Közösségi Ház és annak tere szolgált.

A rendezvényt a futóverseny nyitotta, amelyen egy kisebb és egy nagyobb táv közül lehetett választani a sportolásra vágyóknak. Ezután egy Grand Up bemutatóra került sor, amin a futók közül is többen részt vettek. Emellett már az Önkormányzati Tűzoltóság bemutatóját is szemügyre vehették a kilátogatók. Természetesen a BMX-es srácok trükkjei sem maradhattak ki a kínálatból. A mozogni vágyók egy akadálypályát is teljesíthettek, akár futva, akár biciklivel vagy labdával is megtehették a kijelölt távot. Ezen a téren főleg a gyerekek mutattak aktivitást.

A balesetmentes közlekedés elsajátításában a nagyatádi rendőrkapitányság nyújtott segítséget, akiknél teszteket tölthettek ki a résztvevők. A kerékpározás „szerelmeseinek” remek lehetőséget nyújtott az Ágneslaki biciklitúra. A távot megtevők kicsit fáradtan, de mosollyal az arcukon tértek vissza.

A programokban résztvevők a pozitív élményeken túl több ajándékkal is gazdagodtak: naptár, kulcstartó, füzet, toll, matricák is gazdára találtak.

Jövőre reményeink szerint már harmadik alkalommal várjuk majd a sport szerelmeseit és töltünk el együtt egy kellemes Autómentes Napot!