Érdekességek a fizika területéről

2013.12.10 17:04

Egy rendkívüli fizika órával várta az érdeklődőket a csurgói Csokonai Közösségi Ház 2013. november 28-án 14 órai kezdettel. Az előbb említett óra a feltalálók és a tudomány napja alkalmából került megrendezésre. A program hagyományteremtő szándékkal indult, remélhetőleg az elkövetkezendőekben is sor kerül majd rá.

Az órát Kiss Balázs fizika szakos tanár úr tartotta. Az eseményen nagy volt az érdeklődés, hiszen kb. 100-an tekinteték meg. Az előadáson a résztvevők olyan érdekességekkel és kísérletekkel ismerkedhettek meg, amikre az iskolában egy tanóra keretein belül általában nincs lehetőség. A tanár úr kitért olyan tudósokra és feltalálókra is, akik a fizika területén valami nagyot alkottak. Emellett rengeteg kísérlet gazdagította az órát, amihez sok tárgy is felhasználásra került. A tanár úr a szóban és a gyakorlatban történő oktatás mellett diavetítésen keresztül is megmutatta a fizika érdekességeit.

A főleg gyerekekből álló néző közönség körében nagy sikert aratott, amit látott és hallott az órán. Szeretnénk, ha a későbbiekben is ilyen színvonalas előadásokra kerülhetne sor itt, Csurgón.