Hatalmas siker a Csurgói KK történetében

2013.04.15 15:14

2013. április 13-14-én került megrendezésre a kézilabda Magyar Kupa négyes döntője, Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A csurgói csapat mellett a Veszprém, a Szeged és a Balassagyarmat gárdája kvalifikálta még magát a megmérettetésre. Az már korábban kiderült, hogy Veszprém - Csurgó illetve Szeged - Balassagyarmat mérkőzéseket rendeznek szombaton a döntőbe jutásért.

Fotó: Szabados Árpád

Az első elődöntőben a somogyi csapat 40 percig tudta tartani a még Bajnokok-Ligájában is érdekelt Veszprém tempóját. Az első félidő végén az eredményjelző 19-15-ös eredményt mutatott a bakonyiak javára. A második félidőben jobban megmutatkozott a két csapat közti különbség. A mérkőzést végül 35-27-re a Veszprém nyerte, ezzel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. A Csurgó is tisztességgel helytállt szépszámú közönsége előtt és készülhetett a másnapi bronzmérkőzésre.

A másik elődöntőben a papírformának megfelelően a Szeged könnyedén győzte le az NB1/B-s Balassagyarmat gárdáját 41-23-ra. A Pick ezzel kiharcolta a finálét, míg a gyarmati csapat a Csurgó ellen küzdhetett az éremért.

A vasárnapi bronzmérkőzést a már korábban említett Csurgó és Balassagyarmat csapatai játszották. Mindkét szurkolótábor nagy számban képviseltette magát és buzdította kedvenceit. A gyarmati csapat az első félidő feléig jól tartotta magát, azonban a szünetre már 7 gólos előnnyel vonulhatott a csurgói gárda. A második félidőben ugyanilyen arányú különbséget sikerült kialakítania a somogyi csapatnak, végül 35-21-re diadalmaskodtak és megszerezték a 3. helyezést. Ez a bronzérem a Csurgói KK történetének legnagyobb sikere a klub fennállása óta.

A Magyar Kupa döntőjében a Veszprém és a Szeged csapata találkozott. A szegediek 20-25 percig jól tartották a hosszabb kispaddal rendelkező veszprémieket. A félidőben 17-12 volt az állás a Veszprém javára. A második játékrészben a bakonyi csapat már 9 góllal is vezetett, a vége 36-30 lett. Ezzel a győzelemmel a 22. elsőségét szerezte a Veszprém csapata a Magyar Kupában.

A döntő végeztével ünnepélyes díjátadás következett a pécsi sportcsarnokban. Elmondható, hogy papírforma eredmények születtek az idei Magyar Kupa négyes döntőjében, mégis csapatunk és városunk számára történelmi pillanatoknak voltunk tanui és a bronzéremmel bearanyozták a fiúk sokak napjait. Gratulálunk a csapatnak, edzőknek, vezetőknek és kívánunk a bajnokságban is legalább egy ilyen szép helyezést és egy ilyen szépen csillogó érmet! Hajrá Csurgó!

 

Férfi Magyar Kupa, Négyes Döntő, Pécs

Április 13., elődöntők:

 

MKB VESZPRÉM-CSURGÓ 35-27 (19-15)

BALASSAGYARMATI KÁBEL-PICK-SZEGED 23-41 (13-19)

 

Április 14.

Bronzmérkőzés:

CSURGÓ-BALASSAGYARMATI KÁBEL 35-21 (17-10)

Döntő:

MKB VESZPRÉM-PICK SZEGED 36-30 (17-12)

Forrás: www.kezi.hu