Közeleg a bajnoki rajt

2013.08.30 10:59

NB1-es csapatunk számára hamarosan megkezdődik a szezon a honi kézilabda bajnokságban. A felnőtt együttes mellett természetesen az ifjúsági, valamint a junior gárda is pályára lép majd. Az első mérkőzésre itt Csurgón, szeptember 7-én kerül sor az Orosháza csapata ellen. A felnőtt mérkőzés kezdési időpontja 18 óra lesz, míg a juniorok 16 órától, az ifjúságiak 14 órától mérik majd össze tudásukat a Békés megyei ellenféllel szemben.

 

 

Csapatunk a tavalyi évad küzdelmei során az alapszakaszban a harmadik helyen zárt, ezt a pozíciót sikerült megtartani továbbiakban is, így a klub történetében először bronzérmet nyert az NB1-es férfi kézilabda bajnokságban. A bronzcsatában a Tatabánya együttesét sikerült felülmúlnia a kedvenceinknek. A párharc végletekig kiélezett volt, 2-1-es összesítéssel, az utolsó mérkőzésen büntetőpárbaj során harcolták ki a fiúk a történelmi sikert. Ezzel a győzelemmel a nemzetközi porondon való részvételt is biztosította a csurgói csapat a következő idényre.

Az Orosháza csapata az alapszakaszban a 11. helyen zárt, a rájátszás során két pozíciót javítva 9-ként végzett.

A csurgói csapat kerete több helyen is megváltozott az előző bajnoksághoz képest. Távozott az együttestől: Széles László, Cifra Tibor (mindkettő Orosháza), Katzirz Dávid (Tatabánya),  Simon Bence (Győr), Nikola Kedzo (Metalurg Szkopje), és Miss Zoltán is. Az érkezők névsora: Lele Ákos, Pordán Bálint (mindkettő Tatabánya), Gazdag Tibor (Gyöngyös), Barys Pukhouski (SKA Minsk), Alberto Aguirrezabalaga Garcia (Trimo Trebnje), és Djorjde Golubovic (Ademar León).

A Csurgói KK csapata a felkészülés során két tornán is részt vett. Az itthon rendezett R-csoport kupán együttesünk az 1. helyezést érte el. A tatabányai Grundfos kupán a 2. pozíciót sikerült megcsípni. A héten a csapatunk két győzelmet könyvelhetett el. Csütörtökön 29-26-ra verte a Balatonfüred, majd pénteken 40-22-re diadalmaskodott a Győr gárdája ellen.  

 

Férfi NB1-es Kézilabda mérkőzés

Szeptember 7. szombat 18:00 Csurgói Sportcsarnok

Csurgói KK – Orosházi FKSE

 

Belépőjegyek már kapthatók a Csurgói Sportcsarnokban hétköznapokon 8:00-20:00 között.

Mindenkit szeretettel várunk.

 

Hajrá Csurgó!