Remek programok az őszi napokra

2013.10.04 15:48

Szeptember 27–29. között került sor a Csurgói Őszi Napok néven futó rendezvényre. Az esemény fő helyszínéül a Csokonai Közösségi ház és annak környéke szolgált. A három nap alatt rengeteg színes programot tekinthetett meg a közönség.

A nyitó, pénteki napon többek között néprajzi kiállításra, könyvbemutatóra, gépésztalálkozóra, zenés estre is sor került.

A rendezvény fő napján, szombaton már korán reggel elindult a programsorozat, amit a Baba-mama börze nyitott. Az előző ilyen eseményhez hasonlóan jól sikerült ez is, még több árusító vett részt rajta. Emellett játékos sportvetélkedő, kerekítő mondókás móka és mesemondó verseny is zajlott a délelőtt folyamán.

A mesemondó verseny helyezettjei:

Alsó tagozat: 1. Varga Virág, 2. Szőllősi Krisztián, 3. Balogh Bíborka

Felső tagozat: 1. Zsíros Ádám, 2. Németh Márk, 3. Márkus Szilárd

Különdíjas: Balogh Dóra

A délutánt Füstös János polgármester, illetve Szászfalvi László miniszteri biztos és országgyűlési képviselő köszöntője indította. Az ezután következő programokon a gyermek korosztálytól egészen a nyugdíjasig találhattunk fellépőket a színpadon. E sok esemény mellett különböző kísérőprogramok is színesítették a kínálatot. Ilyen volt pl.: a Szüreti Vásár, a Borkóstoló, a Népmesevetítés, az Ugrálóvár, a Kürtöskalácsos stb.

A rendezvény keretében a Csurgói Sportcsarnokban mérkőzésre is sor került. A Csurgói KK fölényes 36-18-as győzelmet aratott a PLER Budapest csapata ellen. A Millenniumi Parkban az érdeklődők Kaslik Edit Ösztöndíj átadását láthatták, a Városi Múzeumban pedig a Raksányi kiállítás újranyitását szemlélhették.

Az est folyamán Szüreti bál fogadta a mulatozni vágyókat. Akik pedig mozogni szerettek volna kipróbálhatták az éjszakai zumbát, Grand up-ot, illetve a Kriston testreformot.

Vasárnap került sor II. János Pál pápa szobor koszorúzására, az esti imaórára és a Harmónia Énekegyüttes koncertjére. A rossz időjárási körülmények miatt a Szent Mihály napi tűzgyújtás elmaradt. Helyette jelképes mécses gyújtást tartottak a Jézus Szíve Templomkertnél.