Csurgó Sótonyi László Tanár Úr előtt tiszteleg

2013.11.29 17:02

Tavaly nyáron sajnálatos eseménnyel, hírrel kellett találkozniuk Csurgó lakosságának és az egész sport társadalomnak. Elhunyt a mindenki által jól ismert és szeretett, a csurgói és somogyi sportélet kiemelkedő alakja Sótonyi László Tanár Úr. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eme szomorú esemény generálta azt a rendkívüli támogatásnak örvendő összefogást, hogy a régóta elnevezni kívánó csurgói Városi Sportcsarnokot a város kézilabdázásának életet adó személyről kereszteljék el. 
"Megbecsülésül, tiszteletből és hálából, aki ismerte, szerette, tisztelte Laci bácsit, fogjunk együtt össze és támogassuk azt a polgári kezdeményezést, hogy városi sportcsarnokunk a Sótonyi László Sportcsarnok nevet vegye fel. Kérlek ha támogatod, oszd meg, tedd ki fórumokra, küldd el ismerőseidnek
vigyük együtt sikerre ezt a nemes ügyet!" (https://www.facebook.com/sotonyilaszlosportcsarnok- írták a kezdeményezők és amely felhívás hatására több mint ezer támogatója lett mára a névadásnak.

Sikeresen elérkeztünk a tegnapi nap ahhoz a ponthoz, amikor a jogszabályok, törvényi és tulajdoni viszonyok lehetővé tették azt, hogy Csurgó Város Képviselő-Testülete napirendre tűzze a névadási javaslatot és azt egyhangúlag támogassák. 
Ezúton is köszönjük a város vezetésének, minden sportszerető csurgói és vidéki támogatónak, hogy segített eme nemes célt véghez vinni és méltó módon tudjuk Tanár Úr élethosszig tartó, sikeres munkásságát meghálálni. Bízunk benne, hogy méltók leszünk nevének viseléséhez.

Az ünnepélyes névadó ünnepségre 2013. december 7-én 16 órától kerül sor a sportcsarnok előtti téren, azt követően 18 órától a Csurgói KK és ifj. Sótonyi László csapata, a Balatonfüredi KC játszik NBI-es kézilabda mérkőzést a Sótonyi László Sportcsarnokban, mely eseményekre mindenkit sok szeretettel várunk.