Történelmi "karácsonyi ajándék" Csurgónak

2013.12.23 15:19

Történelmi "karácsonyi ajándékot" kapott Csurgó, a csurgói lakosság a mai napon Magyarország kormányától. Első ütemben 800 millió forintos támogatásról döntött a kormány és utalt át a város számára, mely a későbbi tervek szerint további 2,5 milliárd forinttal bővülhet, azaz összesen 3,3 milliárd forintot költhet Csurgó városa az immár Sótonyi László Sportcsarnokra és a köré tervezendő komlpex sportcentrumra jövőre és az azt követő években.

Szászfalvi László miniszeteri biztos és országgyűlési képviselő úr, Füstös Jánossal, Csurgó város polgármesterével közösen jelentették be ezt a hihetlennek tűnő "karácsonyi ajándékot". 

Az elképzelések szerint első ütemben, mely 2014 végéig meg is valósul, a meglévő sportcsarnokot korzserűsítik, működési költségeinek csökkentése érdekében hajtanak végre fejlesztéseket, illetve az évek alatt "kinőtt" csarnokot az igényeknek megfelelően bővítik, többek közt bővítésre kerül a nézőtér, többcélú edzőteremet építenek, a kiszolgáló helységeket átalakítják és a csarnok környezetét, infrastruktúráját javítják.
A jelenlegi tervek, elképzelések többoldalú egyeztetések során alakultak ki, a városban működő sportszervezetek, egyesületek, szurkolói véleményének figyelembe vételével születtek meg.
A sportkomplexum későbbi tervei nem állnak meg csupán a szárazföldi sportágaknál, a tervek alapján a vizisportok is helyt fognak kapni a létesítményben, hiszen uszoda, tanuszoda, wellness és gyógyrészleg teszi majd teljessé a képet a szabadtéri sportpályák mellett és válik igazán Csurgó gyöngyszemévé.