X. Csuszafesztivál - Főzőverseny

2014.05.21 16:25

 

FELHÍVÁS ÉS VERSENYKIÍRÁS

 

X. Csurgói Csuszafesztivál

8840 Csurgó, Millenniumi Park (Víztorony)

2014. június 6-7.

 

A gasztronómiai rendezvények iránt mutatkozó érdeklődés és a tradíciók megőrzése érdekében az idén is megrendezésre kerül immár X. alkalommal a CSURGÓI CSUSZAFESZTIVÁL 2014. június 6-7. Sokan vannak azok, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt és a mai napig őrzik és ápolják tradicionális szakácstudományukat. Megtapasztaltuk, hogy olyan egyszerű népi ételt, mint a CSUSZA, hányféleképpen és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai.

A helyszínen a média is képviselteti magát. A fesztiválon egész napos programkínálatot tervezünk nemcsak a helybélieknek, hanem a térségből, a megyéből és a határon túlról érkezők számára.

 

Ezennel

f e l h í v á s s a l   f o r d u l u n k

 

Somogy valamennyi települési önkormányzatához, intézményekhez, vendéglátó-ipari egységekhez, és Somogy minden polgárához, hogy egy szórakoztató verseny keretében eldönthessük, idén mely település versenyzői készítik a legízletesebb, legkülönlegesebb CSUSZA ételeket.

 

 

A rendezvény fővédnöke:                                                 Szászfalvi László

országgyűlési képviselő

 

 

 

Nevezés rendje:

A főzőversenyen maximum 5 fős csapatok indulhatnak, kizárólag a felsorolt versenyszámokban.

  • CSUSZA, MINT FŐÉTEL

  • CSUSZA, MINT KÖRET

 

 

Nevezési díj: NINCS

Nevezés határideje: 2014. május 31.

A rendezvény napján helyszíni nevezés: NINCS

 

Nevezés kizárólag írásban: 

Márton-Szűcs Brigitta

(a mellékelt nevezési lapon) Csokonai Közösségi Ház

8840 Csurgó Széchenyi tér 1. postai címen, illetve a

kozossegihazcsurgo@gmail.com e-mail címen.

 

A nevezésnek tartalmaznia kell az elkészítendő ételek receptúráját 12 adagra kidolgozva.

Nevezni minden versenyszámban lehet, de nem kötelező.

 

További feltételek:

Minden csapat hozza magával a versenyzők egészségügyi könyveit, ennek hiányában egy egészségügyi igazolást a háziorvostól, amely a versenyzők fertőző betegségektől való mentességét igazolja. (ÁNTSZ előírás).

(A háziorvos az egészségügyi igazolás kiadásához kér egy egészségügyi nyilatkozatot, mely nyomtatványboltokban megvásárolható és egy érvényes tüdőszűrő vizsgálati lapot, mely igazolja, hogy fertőző betegségektől és gümőkortól mentes a versenyző.)

A nevezés feltétele a versenyen készített étel receptjének leadása.

A versenyétel receptjét kérjük a főzőhelyeknél jól látható módon kifüggeszteni.

A versenyzés előfeltétele a nevezési lap kitöltése és leadása a rendezvény házigazdájánál.

A szervezők biztosítják a fedett főzőhelyet, a munkaasztalt, a főzéshez szükséges fát és az ivóvizet.

A csapatok maguk gondoskodnak a főzéshez szükséges alapanyagokról, eszközökről és a tálaláshoz szükséges felszerelésekről.

Az alapanyagok származását igazoló dokumentumokat (pl. számla) minden csapat hozza magával.

A szervezők lehetőséget biztosítanak a versenyen indulóknak, hogy a versenyen kívül főzött ételeket a nagyközönség részére értékesítsék a hatályos jogszabályok betartásával. Az ilyen irányú igényt nevezéskor kérjük jelezni.

 

Egy versenyző /csapat több versenyszámban,

de versenyszámonként csak egyféle étellel indulhat.

A versenyre a nevezett ételből fajtánként a saját fogyasztáson felül plusz 15 adagot kell készíteni. A zsűrizéshez a rendező részére 5 adagot kell egy díszített tálon átadni (ital felszolgálására is van lehetőség az étel mellé). A további 10 adag ételt a fesztiválon érvényes étkezési jegyek leadása ellenében kötelesek a versenyzők bárki számára kiadni. 

Az adott fesztiválra érvényes étkezési jegyeket a rendezőtől bárki megvásárolhatja, azok bármelyik főzőcsapat készételére beválthatók. Étkezési jegyet kizárólag a rendező árusíthat, melyeket a főzőcsapatok, mint fizetőeszköz kötelesek beváltani. A főzőcsapatok által kiadott 10 adag ételért járó 10 db étkezési jeggyel a rendező felé kell elszámolni. Tíznél több adag étel kiadására a rendező nem kötelezi a versenyző csapatokat. A 10 adag étel biztosítása kategóriánkét, nem csapatonként történik (egy csapatnak 2 kategóriában történő indulása esetén 20 adag ételt kell kiadnia).

A versenyző csapatok részére 5.000 Ft értékű alapanyag-vásárlási utalványt ajándékozunk nevezésekként (egy csapat 2 kategóriában indulás esetén 2x5.000 Ft utalványt kap)! A vásárlási utalvány a Hegedüs Üzletház CBA üzletében vásárolható le (8840  Csurgó, Petőfi tér 1.) Az utalványt minden csapat szabadon használhatja fel a szükséges alapanyagokra. Az utalványt a jelentkezési lap leadásakor lehet átvenni. Amennyiben a  főzőcsapat visszalép az indulástól, úgy köteles a fel nem használt  utalványt, vagy annak ellenértékét (5.000 Ft-ot) a rendezőnek visszatéríteni.

A verseny értékelése:

A versenyételeket szakmai és társadalmi zsűri tagok értékelik.

Az értékelés 11.30 órától folyamatosan történik.

A verseny eredményhirdetésére várhatóan 14.30 órakor kerül sor.

 

Díjazás:

Minden induló részére                                                                     - Emléklap

A versenyszámok I-III. helyezettjei részére                           - Diploma, serleg, ajándék

A verseny abszolút győztese                                                         - Diploma, serleg, ajándék

 

A rendezvényre vonatkozó további információ:

Márton-Szűcs Brigitta     06-20/374-3832

 

 

 

                Füstös János                                                                                                            Balogh Erika Kitti

Csurgó Város polgármestere                                                                       Csurgói Sportcsarnok Kft. ügyvezetője